ΤΥΡΟΝΤΑΚΑΚΙ




banner imagebanner image

Ελληνικές Φάρμες
Γαλακτοκομικά Προϊόντα

Ρέθυμνο

ΑΠΟ 100% ΦΡΕΣΚΟ ΑΙΓΟΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ ΚΡΗΤΗΣ

Η ιδανική λύση για σαλάτες και όχι μόνο.
Η πιο γνωστή παραδοσιακή συνταγή του ντάκου που μπορεί να αποτελέσει ορεκτικό ή ακόμα και ένα ελαφρύ γεύμα. Μια εύκολη παρασκευή που αντικαθιστά επάξια την σαλάτα. Στην περιοχή του Ρεθύμνου είναι γνωστή ως «κουκουβάγια». Απλό, με λίγα υλικά και γεμάτο γεύση. Φτιάξτε τη μόνοι σας στο σπίτι για ένα υγιεινό αλλά και χορταστικό γεύμα.


Συνταγή για αυθεντικό ντάκο

Υλικά:
1 διπλό ντάκο κρίθινο
2 μεγάλες ώριμες τομάτες
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας τυροντακάκι
½ κουτ. γλυκού ρίγανη & αλάτι.

Προαιρετικά ελιές και κάπαρη.


 

Εκτέλεση:
Βρέχετε τον ντάκο ελαφρά με λίγο νερό. Ψιλοκόβετε τη τομάτα ή την περνάτε στον τρίφτη. Ραντίζετε τον ντάκο με το μισό ελαιόλαδο. Βάζετε από πάνω τη τομάτα, την αλατίζετε και προσθέτετε το τυροντακάκι. Πασπαλίζετε με τη ρίγανη, ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και…σερβίρετε.